Klima politik.

Der er en ny religion i verden, og den hedder Klima.

Lokallisten-Viborg har en stærk tro på og ønske for, at vi bevare en ren luft, og et rent grundvand.

Derfor er ordet klima et stort ord at bruge for vores ønske til de lokale samfund.

Men...

I hele det store spørgsmål om Klima ændringer, Co2, osv. så mener Lokallisten at man skal lære at adskille tingene således, at man kan forstå forskellen mellem Klima og Miljø.

Klima er Solens varme, Jordens rotation, Havets strømme, Månens påvirkning osv. og er områder hvor vi mennesker ikke har megen indflydelse uanset hvad vi foretager os, og meget lidt mulighed for at påvirke. Faktisk siger videnskaben, at vi som mennesker kun udgør en promille af de ændringer vi oplever i øjeblikket.
Ifølge videnskaben er de ændringer vi ser i klimaet ganske naturlige og det handler mere om, at mennesket ændre sine vaner til nye forhold. Disse ændringer kommer ikke på en gang eller i løbet af en dag, så skulle det blive varmere, skulle havene stige, så handler det om at være foran.
Danmark lever ikke i en osteklokke, så det kan virke lidt omsonst, når man vil gå forrest i forhold til, at andre lande som Rusland, Kina og USA går den modsatte vej.
Samtidig pålægger man både virksomheder som private en større energiafgift der kan virke skræmmende og kan blandt andet ende med, at man f.eks. handler billigere andre steder eller virksomhederne flytter ud af landet.
"Græsset bliver ikke grønner blot fordi man betaler flere grønne afgifter."

Det er en åben debat som andre må tage, men taler vi om Miljø, så er vores holdning ved Lokallisten klar.
I Lokallisten ønsker vi, at de lokale samfund og dets borgere til enhver tid bliver inddraget i miljø- og energi tiltag der kan give muligheder for bedre og sundere miljø.
Ligeledes vil vi til enhver tid forlange, at det lokale samfund skal have glæde og økonomisk vinding ved tiltag hvor man implicere vindmøller, solenergi eller andre energikilder i det lokale område.

Der ligger mange alternative muligheder for grønnere energi, såsom Biogas, A-kraft, Solenergi, Vindmølle, Vandenergi osv. og Lokallisten følger tæt på de tiltag og planlægninger der måtte komme til at berøre det lokale samfund.
Skal det grønne miljø bæres igennem, skal det være bæredygtigt for alle borgere i de lokale samfund. 
Her kan vi nemlig gøre meget både sammen og hver for sig.